Peter Frampton
PETER FRAMPTON

Peter Kenneth Frampton (born 22 April 1950) is an English musician, singer, producer, guitarist and multi-instrumentalist. He was previously associated with the bands Humble Pie and The Herd. Frampton's international breakthrough album was his live release, Frampton Comes Alive!. The album sold over 6 million copies in the United States alone and spawned several hits. Since then he has released several major albums. He has also worked with David Bowie and both Matt Cameron and Mike McCready from Pearl Jam, among others. Frampton is best known for such hits as "Show Me the Way", "Baby, I Love Your Way", "Do You Feel Like We Do", and "I'm in You", which remain staples on classic-rock radio. He has also appeared as himself in television shows such as The Simpsons and Family Guy. Frampton is known for his work as a guitar player and particularly with a Talkbox and his tenor voice.

Peter Kenneth Frampton (született 1950 Április 22-én) angol zenész, énekes, producer, gitáros és emellett több hangszeren játszó előadó. Előzőleg a Humble Pie és a The Herd nevű zenekarban játszott.
A nemzetközi áttörést az élő albuma a Frampton Comes Alive! hozta meg számára. Az album csak az Egyesült Államokban több mint 6 millió példányban kelt el, több slágert szülve. Azóta több jelentős albumot is kiadott. Többek között olyan nevekkel dolgozott együtt mint  David Bowie, Matt Cameron és Mike McCready a Pearl Jam-ből. Frampton olyan slágereiről ismert mint a  "Show Me the Way", "Baby, I Love Your Way",
"Do You Feel Like We Do", és az  "I'm in You", amelyek örök slágerei maradnak a klasszikus rock rádióknak. Önmagát alakította továbbá a The Simpsons és a Family Guy című televíziós sorozatokban. Frampton elsősorban a gitárosként alkotott munkásságáról híres különösen a Talkbox használatáról és tenor hangjáról!

Peter Kenneth Frampton (született 1950 Április 22-én) angol zenész, énekes, producer, gitáros és emellett több hangszeren játszó előadó. Előzőleg a Humble Pie és a The Herd nevű zenekarban játszott. A nemzetközi áttörést az élő albuma a Frampton Comes Alive! hozta meg számára. Az album csak az Egyesült Államokban több mint 6 millió példányban kelt el, több slágert szülve. Azóta több jelentős albumot is kiadott. Többek között olyan nevekkel dolgozott együtt mint  David Bowie, Matt Cameron és Mike McCready a Pearl Jam-ből. Frampton olyan slágereiről ismert mint a  "Show Me the Way", "Baby, I Love Your Way",  "Do You Feel Like We Do", és az  "I'm in You", amelyek örök slágerei maradnak a klasszikus rock rádióknak. Önmagát alakította továbbá a The Simpsons és a Family Guy című televíziós sorozatokban. Frampton elsősorban a gitárosként alkotott munkásságáról híres különösen a Talkbox használatáról és tenor hangjáról!

TOVÁBBI ZENÉSZEK
Ryan McGarvey
RYAN MCGARVEY
Blues Saraceno
BLUES SARACENO
Troy Harley
TROY HARLEY
Elvis Costello
ELVIS COSTELLO
Buddy Guy
BUDDY GUY
Matchbox 20
MATCHBOX 20
Micah Brown
MICAH BROWN
Steve Lukather
STEVE LUKATHER