Blink 182
BLINK 182

Blink 182 formed together in the early 90's in San Diego CA. Originally just Blink, Mark Hoppus, Tom De Longe and Scott Raynor recorded a self- released CD "Fly Swatter" in 1993. After a stint on The Vans Warped Tour and several dates opening for Pennywise, Blink signed with MCA records. Drummer Scott Raynor left the group, and was replaced by Travis Barker from The Aquabats. Their first CD with MCA "Enema of the State" was released in 1999. After selling over four million copies of Enema of the State, Blink became one of the premier leaders of the Pop Punk movement opening the door for other bands Good Charlotte, Simple Plan, and Sum 41. Shortly after, Blink released Take off Your Pants and Jacket, which sold over 350,000 copies the first week and went on to cement Blink 182's place in the history of punk music. After a five year hiatus, Blink announced their reformation at the 2009 Grammy Awards.

A blink-182 egy mindmáig népszerű pop punk együttes, amelyet Tom DeLonge, Mark Hoppus és Scott Raynor alapított 1992-ben San Diego egyik északi, Poway nevű külvárosában. A dobos Raynort alkoholproblémái miatt Travis Barker váltotta le 1998-ban, a blink-182 amerikai turnéjának közepén.

A Blink-182 fülbemászó dallamairól, a gúnyos és néha igen durva, botrányos tartalmú humoráról volt ismert. A dalszövegek tartalma – az utolsó albumukat megelőzően – humoros és felemelő volt. Bár az együttes Scott Raynor távozásáig Blink néven szerepelt az albumokon, jelenlegi elnevezése Blink 182. A számok (182) az együttes nevének végére egy bírósági ügy után kerültek, mert a Blink nevet a bíróság az azt már régebb óta birtokló ír együttesnek ítélte.

2005. február 22-én a rajongók hatalmas megdöbbenésére a blink-182 bejelentette, hogy az együttes határozatlan ideig szünetet tart – Hoppus és Delonge között nagyon megromlott a viszony. Utóbbi jelenleg új együttesével, az Angels and Airwaves-szel turnézik. Első albumuk We Don't Need To Whisper címen jelent meg 2005. május 23-án. Azóta már elkészítették második stúdióalbumukat, ami az I-Empire névre hallgat és 2007. november 6-án landolt a boltok polcain. Hoppus és Barker megalapította a Plus 44-t, aminek első albuma, a When Your Heart Stops Beating 2006. november 14-én jelent meg. Egy kevésbé ismert banda is megalakult a Blinkből, mégpedig a Box Car Racer, 2002-ben. Ezt Tom Delonge és a dobos, Travis Barker, alapította, majd David Kennedy egészítette ki a zenekart, Tom azonban szerette volna, hogyha csatlakozik egy basszus gitáros, így végül Anthony Celestino – aki Kennedy barátja volt – is bekerült a bandába. Kiadtak ugyan egy albumot és néhány koncertet is tartottak, de a banda végül megszűnt.

Travis Barker 2008. szeptemberi súlyos repülőgép balesete, valamint az előző lemezük producerének hirtelen halála újra összehozta a zenekar tagjait, ami ahhoz vezetett, hogy 2009. február 9-én a rajongók legnagyobb örömére bejelentették, hogy újra összeálltak. Újult erővel látnak munkához, új albumot és nagy turnét terveznek.

TOVÁBBI ZENÉSZEK
Iron Maiden
IRON MAIDEN
Pete Townshend
PETE TOWNSHEND
No Doubt
NO DOUBT
Guns and Roses
GUNS AND ROSES
Judas Priest
JUDAS PRIEST
System of A Down
SYSTEM OF A DOWN
Paramore
PARAMORE
DSG/David Shankle Group
DSG/DAVID SHANKLE GROUP