Eagles
EAGLES

Az Eagles a 70-es évek elején alakult, miután a hippi generáció elvesztette identitását. Zenészek tömegei kerestek menedéket a San Francisco-i hangzásban a Laurel kanyon környékén Dél-Kaliforniában.
A Byrds késői 60-as évekbeli pszichedelikus megjelenése töltést adott ennek az új zenei környezetnek fuzionálva a roxk, country és bluegrass zenei stílust. Az alapító tagok Glenn Frey és Don Henley Linda Ronstant háttérzenészei voltak és egy új zenei irány elérésének érdekében folytatták közösen a dalok írását. Glenn a Byrds iránt érzett tisztelete jeléül választotta az Eagles nevet új zenekarának, mely kisérletezett banjoval, mandolinnal és egyéb akusztikus hangszerekkel, egy új színt hozva ezzel a rock zenébe. A banda korai slágerei közt olyan címeket találhatunk mint: "Witchy Woman, "Take it Easy" és a "Peaceful Easy Feeling". Ezen dalok korai sikerei egyenesen a szupersztárságba repítették a zenekart. Az évek múlásával változott a zenekar hangzásvilága is. Heavy rock hangzás jött két új tag Don Felder és Joe Walsh képviseletében és a nagy slágerek, mint a "Life in the Fast Lane", Victim of love" és a "Hotel California". A következő lemezük a "The Long Run" rögzítése több mint 2 évig tartott, a felvétel ideje alatt gyakori volt a veszekedés és a viszály a tagok közt. Az eredmény egy Top 10-es album lett olyan slágerekkel mint a "Heartache Tonight", The Long Run" és az "I can't tell you Why" A nehéz felvételi procedúra azonban túl soknak bizonyult és a zenekar még abban az évben feloszlott. 14 évvel később a banda egyesült és nekifogtak egy új turnénak a Hell Freezes over-nek.
A 2007-es "Long road out of Eden, a zenekar első kiadott albuma 27 év óta. Bár a gitáros Don Felder központi figurája volt a banda újraalakulásának, azóta ismét szólókarrierbe fogott. A jelenlegi tagok beleértve Henley-t és Frey-t együtt zenélnek Joe Walsh-al és Timothy B Schmit basszusgitárossal.

TOVÁBBI ZENÉSZEK
Toshi Iseda
TOSHI ISEDA
The Scissors
THE SCISSORS
Eric Essix
ERIC ESSIX
Escape the Fate
ESCAPE THE FATE
Albert Lee
ALBERT LEE
Eagles
EAGLES
Jamey Arent
JAMEY ARENT
Peter Frampton
PETER FRAMPTON