Eagles
EAGLES

Az Eagles a 70-es évek elején alakult, miután a hippi generáció elvesztette identitását. Zenészek tömegei kerestek menedéket a San Francisco-i hangzásban a Laurel kanyon környékén Dél-Kaliforniában.
A Byrds késői 60-as évekbeli pszichedelikus megjelenése töltést adott ennek az új zenei környezetnek fuzionálva a roxk, country és bluegrass zenei stílust. Az alapító tagok Glenn Frey és Don Henley Linda Ronstant háttérzenészei voltak és egy új zenei irány elérésének érdekében folytatták közösen a dalok írását. Glenn a Byrds iránt érzett tisztelete jeléül választotta az Eagles nevet új zenekarának, mely kisérletezett banjoval, mandolinnal és egyéb akusztikus hangszerekkel, egy új színt hozva ezzel a rock zenébe. A banda korai slágerei közt olyan címeket találhatunk mint: "Witchy Woman, "Take it Easy" és a "Peaceful Easy Feeling". Ezen dalok korai sikerei egyenesen a szupersztárságba repítették a zenekart. Az évek múlásával változott a zenekar hangzásvilága is. Heavy rock hangzás jött két új tag Don Felder és Joe Walsh képviseletében és a nagy slágerek, mint a "Life in the Fast Lane", Victim of love" és a "Hotel California". A következő lemezük a "The Long Run" rögzítése több mint 2 évig tartott, a felvétel ideje alatt gyakori volt a veszekedés és a viszály a tagok közt. Az eredmény egy Top 10-es album lett olyan slágerekkel mint a "Heartache Tonight", The Long Run" és az "I can't tell you Why" A nehéz felvételi procedúra azonban túl soknak bizonyult és a zenekar még abban az évben feloszlott. 14 évvel később a banda egyesült és nekifogtak egy új turnénak a Hell Freezes over-nek.
A 2007-es "Long road out of Eden, a zenekar első kiadott albuma 27 év óta. Bár a gitáros Don Felder központi figurája volt a banda újraalakulásának, azóta ismét szólókarrierbe fogott. A jelenlegi tagok beleértve Henley-t és Frey-t együtt zenélnek Joe Walsh-al és Timothy B Schmit basszusgitárossal.

TOVÁBBI ZENÉSZEK
Alt-J
ALT-J
Don Felder
DON FELDER
Chris Broderick-Megadeth
CHRIS BRODERICK-MEGADETH
Gotye
GOTYE
Rick Savage-Def Leppard
RICK SAVAGE-DEF LEPPARD
Thrice
THRICE
Tony MacAlpine
TONY MACALPINE
NOFX
NOFX